Ezért rendkívül veszélyes az influenza idősebb korban

824
HOZZÁSZÓLÁS:

Az őszi hideg és nedves idővel együtt évről évre rendszeresen beköszönt az influenza is.influenza-04

Ilyenkor mindenki köhög, tüsszög és szipog, és ha valaki valamilyen családi vagy baráti összejövetelt szervez, sohasem lehet biztos afelől, hogy az összes vendég megjelenik-e. Számítania kell arra, hogy a meghívottak egyike vagy másika rekedt hangon közli telefonon, hogy betegen az ágyat nyomja.

Az 1918. évi influenzajárvány

A fertőzést gyakran aránylag ártalmatlan kórokozók idézik elő és nem az igazi influenzavírusok. Mert az influenza komoly betegség.

A múltban nagy járványokat okozott, pl. 1918-ban több millió ember halt meg az ún. spanyolnáthában. A statisztikák ma is azt bizonyítják, hogy az influenza nem tartozik az ártalmatlan betegségek közé.

Ne becsüljük alá az influenzát! Az igazi influenzánál a betegség által előidézett halálesetek magasabb száma statisztikusan bizonyítva van.

Az influenza halálozási statisztikája

Aki azt állitja, hogy az influenza nem veszélyes betegség, az csak nézze meg a statisztikákat.

Ezekből kitűnik, hogy az influenzajárvány idején megnövekszik a halálesetek száma, vagyis ilyenkor észrevehetően több ember hal meg, mint a járványt megelőző és az azt követő hónapokban.

Az influenza legtöbbször a 65 évesnél idősebb emberek körében szedi áldozatait. Noha halálokként a tüdőgyulladást vagy a szívgyengeséget adják meg, a halál igazi oka az influenza.

Az influenza és az életkor

Az influenzajárvány idején bekövetkező halálesetek közös vonása, hogy az áldozatok a legtöbb esetben 65 évesnél idősebb emberek.

Az influenzás megbetegedések statisztikájánál semmi sem mutatja meg világosabban, hogy mekkora különbség van a fiatal és az idősebb emberek immunrendszere között.

A felnőttek influenzája

Az influenza bárkit elérhet, aki, úgymond, az útjába kerül: kisgyermeket, felnőttet vagy öreget. Leginkább azonban mégis az öregeket sújtja.

A fiatalabbak néhány napra lefekszenek, és közben meglehetősen kutyául érzik magukat.

A betegnek mindene fáj: a feje, a végtagjai, a torka és magas láza van.

Sokkal jobban szenved, mint egy közönséges megfázás esetén. Ám néhány nap múlva jobban lesz, bár még gyengének érzi magát. Azután azonban, legalábbis egy évre, elfelejtheti az influenzát.

Az idősek influenzája

Más a helyzet az öregeknél, akik immunrendszere már korántsem működik úgy, mint ahogyan kellene.

Az immunsejtek, a makrofágok, amelyek a fertőzött sejteket volnának hivatva elpusztítani, már nem igazán működnek a tőlük elvárt hatásfokkal, ezért az idős beteg hetekig kínlódik a betegséggel.

Nem csoda tehát, hogy ilyenkor különféle egyéb kórokozók kihasználják a lehetőséget, és megtámadják a legyengült szervezetet, és az influenzához máris tüdőgyulladás vagy valamilyen más betegség társul.

Ez a járulékos fertőzés természetesen károsan befolyásolja a már amúgy is legyengült immunrendszert, úgyhogy a beteg egyre rosszabbul érzi magát.

Ezért az idősek körében különösen fontos az influenza megelőzése, hiszen akár életet is menthet, ha elkerülik az influenza vírusát.

824
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]