így kerülje el az influenzát! – Praktikák baktériumok ellen

790
HOZZÁSZÓLÁS:

Egyesek szerint az influenza ellen a leghatékonyabb megoldás a védőoltás beadatása, azonban léteznek ennél sokkal egyszerűbb és triviálisabb módszerek is, melyek alkalmazása segíthet elkerülni minden bakteriális és vírusos fertőzést, így az influenzát is.

 

Mossuk és szárítsuk meg a kezünket!

Az ujjak hegyén lévő baktériumok száma a WC használata után a duplájára nő ennek ellenére a férfiaknak csaknem a fele, a nőknek pedig a negyede nem mos kezet vécéhasználat után. Ha nyilvános helyen kell kimennünk, kézmosás után papírtörülközővel zárjuk el a csapot, majd egy másikkal töröljük meg a kezünket, és ezzel nyissuk ki az ajtót is, hogy a bőrünk ne érintkezzen a kilinccsel! Ez talán túlzásnak tűnik, ám segít megvédeni szervezetünket a meghűlést vagy az influenzát okozó fertőzésektől.

Tartsunk magunknál kéztisztítót!

A gél vagy kendő formájában kapható kéztisztítókkal bárhol és bármikor megtisztíthatjuk a kezünket, még ha a legközelebbi vízforrás kilométerekre van is. Ezek a termékek roppant hatékonyak.

Ne dörgöljük a szemünket!

Ez nagyon fontos, mivel a szem a baktériumok és vírusok behatolásának egyik leggyakoribb pontja, és mert az emberek többsége naponta átlagosan 20-50 alkalommal dörzsöli meg a szemét vagy az orrát, illetve vakarja meg az arcát. Ha végképp úgy érezzük, hogy meg kell dörzsölnünk, az ujjaink helyett inkább a kézfejünket használjuk, mivel azon valószínűleg sokkal kevesebb a kórokozó.influenza

Legyen mindig kéznél papír zsebkendő!

Októberben vásároljunk jó néhány doboz papír zsebkendőt, és tegyünk belőlük egyet-egyet az autóba, a munkaasztalunk mellé és otthonunk leggyakrabban használt pontjaira is. Ne hagyjuk e tekintetben esztétikai szempontoktól befolyásolni magunkat. Nagyon fontos, hogy a zsebkendők mindenütt könnyen hozzáférhetők legyenek, mivel így csökkenthető annak a valószínűsége, hogy akinek köhögnie, tüsszentenie vagy orrot fújnia kell, szétszórja a kórokozókat a környezetünkben.

Télen is nyissunk ablakot!

Hagyjuk résnyire nyitva az ablakot abban az egy-két szobában, ahol a legtöbb időt töltjük. Ez különösen fontos akkor, ha új építésű házban lakunk, ahol a friss levegő keringését feláldozták az energiatakarékosság oltárán. Egy kis friss levegő csodásan hatékony lehet a kórokozók kiűzésében.

Vegyünk higrométert! Ez a műszer a levegő páratartalmát méri. Az az ideális, ha otthonunkban ez az érték 50 százalék körül van. Tartósan 60 százalék feletti páratartalom esetén a falakon, a ruhák közt és a konyhában elszaporodhatnak a penészgombák, ha pedig 40 százalék alatti az érték, a száraz levegő miatt könnyebben kapjuk el a levegőben terjedő fertőzéseket.

Szaunázzunk hetente!

Egy 1990-ben megjelent osztrák tanulmány szerint a gyakran szaunázók körében a hat hónapos vizsgálati időszakban feleannyi meghűléses betegség fordult elő, mint a nem szaunázóknál. Lehetséges, hogy a szaunában beszívott forró levegő elpusztítja a meghűlést okozó vírusokat, az immunrendszert viszont biztosan erősíti. Manapság a legtöbb uszodában és edzőteremben is van már szauna.

Szedjünk fokhagyma készítményt!

Egy kísérletben november és február között 146 önkéntes kapott 12 héten át napi egy fokhagyma vagy placebotablettát. A fokhagymakészítményt szedők közül kevesebben hűltek meg, és ha megfertőződtek is, tüneteik enyhébbek voltak és rövidebb ideig tartottak.

790
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
1
  1. Forgács Győző szerint:

    Meg voltam győződve, hogy az influenza vírusos betegség, ismét okosabb lettem. Hasznos tanácsokat olvastam az oldalon főleg a fertőzéskezelésekkel kapcsolatos cikkek tetszenek. Ezüstkolloidot már rendeltem, kiváncsi leszek a hatására.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]