Ezért kell beoltatni magunkat a fertőző betegségek ellen

756
HOZZÁSZÓLÁS:

A legtöbb ember nem vonja kétségbe, hogy a kolera, a tífusz és a sárgaláz nagyon veszélyes betegségek. Ezért szerencsére újabban egyre inkább nő ama turisták száma, akik elutazásuk előtt beadatják maguknak a szükséges védőoltásokat.gyogyszerek-oltas-sulyos-fertozesek-01

Más azonban a helyzet, ha a nálunk megszokott fertőző betegségek elleni védőoltásokról van szó, mert ezeket a betegségeket sokan nem tartják olyan nagyon veszélyeseknek. A gyermekbénulástól vagy a diftériától szinte senki sem fél. Ennek az az oka, hogy a legtöbb ember azt gondolja, hogy ezek a betegségek már nem is léteznek.

Az évek során kapott védőoltások még hatnak

Ez így igaz. Ám az, hogy az említett és más egyéb betegségek Európában már csak igen ritkán fordulnak elő, nem véletlen és nem is a természet különös kegyének köszönhető. A hosszú éveken át rendszeresen és lelkiismeretesen adott védőoltások szorították vissza a szörnyű kórok okozóit.

Abban a társadalomban, amelynek minden (vagy legalábbis legtöbb) tagja be van oltva egy bizonyos betegség ellen, az adott kórokozó nem tud megtelepedni és elterjedni, ezért kihal. A veszély azonban csak az ilyen, következetesen beoltott emberkőzösségeknél szűnik meg, a világ más részein változatlanul megmarad.

A fenyegető veszély láthatatlan

Magyarországon a korábbi évtizedek rémületet keltő kísértetei már kihaltak. Mivel azonban még számos országban léteznek, pl. az ellenük be nem oltott turisták könnyen behurcolhatják őket.

Abban az esetben, ha az oltásban nem részesült emberek aránya megnő, mivel sokan azt hiszik, hogy oltásokra már nincs szükség, akkor ezek a betegségek nálunk is újból felüthetik a fejüket, és sokkal rövidebb idő alatt, mint gondolnánk, újra veszélyesekké válhatnak.

Vigyázat! -A hosszú éveken át alkalmazott védőoltások következtében Európában már szinte alig lép fel fertőző betegség. Ügyeljünk tehát arra, hogy védettségünket megőrizzük!

Javasolt oltások

A felnőtteknek (idősebb embereknek is) legalább a következő betegségek ellen ajánlott a védőoltás:

  • tetanusz,
  • diftéria,
  • gyermekbénulás,
  • rubeóla (különösen a szülőképes korban levő nőknek nagyon fontos).

A rizikócsoportokhoz tartozó embereknek ezenkívül minden évben javasolt az influenza elleni védőoltás. Ezeket a csoportokat a 65 évesnél idősebb emberek, valamint a krónikus betegek, elsősorban szív-, érrendszeri és tüdőbetegségekben szenvedők alkotják. A védőoltások hatása az évek múlásával gyengülhet, ezért időről időre meg kell őket ismételni!

756
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]